Σόμπα ξύλου
Η επιλογή μιας ξυλόσομπας αποτελεί μια σωστή κίνηση στις μέρες μας με την δραματική αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης που αναμένετε να εξισωθεί με αυτό του πετρελαίου κίνησης. Βεβαία αυτό που απασχολεί όλους είναι τι είδους σόμπες ξύλου είναι οι καλύτερες;
Πριν προβείτε μιας ξυλόσομπας αποφασίστε αν θα είναι η κύρια θέρμανση του σπιτιού ή θα λειτουργεί παράλληλα με άλλη πηγή θέρμανσης .Τα καινούργια μοντέλα από σόμπες ξύλου έχουν μεγάλη δυναμικότητα σε BTU και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός ολόκληρου σπιτιού .Φροντίστε να κάνετε την έρευνα αγοράς και να αγοράσετε ξυλόσομπα με βάση τις ανάγκες του σπιτιού σας έτσι ώστε να έχετε την καλύτερη απόδοση αλλά και παράλληλα οικονομία στα ξύλα.
Αποφύγετε  ξυλόσομπες που πωλούνται σε χαμηλές τιμές. Η διάφορα από τις επώνυμες ξυλόσομπες είναι ότι οι επώνυμες σόμπες έχουν καλύτερη καύση. Εάν ο κατασκευαστής δίνει τιμές καύσης που είναι κοντά στο 70% με 80% σημαίνει πως είναι μια εξαιρετική επιλογή η οποία θα σας κάνει απόσβεση στο άμεσο μέλλον.
Όποια σόμπα ξύλου και να επιλέξετε να ξέρετε ότι έχετε σημαντική οικονομία και πολύ καλή θέρμανση για όλο το σπίτι. Υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων στην αγορά που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις σε design και κόστος.


Παλιά σόμπα
Οι τιμές μιας σόμπας ξύλου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: μάρκα ,τύπος  ξυλόσομπας και απόδοση Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να υπολογίσετε και το κόστος εγκατάστασης και να ξεκαθαρίσετε από τον προμηθευτή αν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή η μεταφορά και η εγκατάσταση στο χώρο σας.
Οι τιμές για σόμπες ξύλου ξεκινάνε από 150 ευρώ . Οι τιμές βεβαία διαφέρουν από κατάστημα σε κατάστημα και καλό είναι να κάνετε μια έρευνα αγοράς. Αν και φέτος λόγω της μεγάλης ζήτησης επειδή πολύς κόσμος θα στραφεί στις σόμπες ξύλου ενδέχεται οι τιμές να είναι λίγο τσιμπημένες παρόλα αυτά ψάξτε για πιθανόν προσφορές σε συγκεκριμένα μοντέλα ή ζητήστε μια καλύτερη τιμή.
Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε ξυλόσομπες σε online μαγαζιά τα οποία έχουν ανταγωνιστικές τιμές και προσφέρουν δωρεάν μεταφορά και εγκατάσταση στο χώρο σας. Αυτό που δεν πρέπει να διαπραγματευτείτε είναι η ποιότητα της σόμπας.


Μπουρί σόμπας

 Η εγκατάσταση μιας σόμπας ξύλου είναι μια απαιτητική διαδικασία και για άριστη λειτουργία συνιστάτε να τοποθετηθεί από έναν ειδικό. Αποφεύγουμε την τοποθέτηση της σε ξύλινα πατώματα και την τοποθετούμε σε χώρους που έχουν πλακάκια ή μάρμαρο. Η απόσταση της από τον τοίχο είναι σημαντική και θα πρέπει να απέχει 30 εκατοστά για να αποφευχθεί η πιθανότητα ανάφλεξης. Επίσης ένα προστατευτικό τοίχου από μη αναφλέξιμο υλικό είναι απαραίτητο.
Σχετικά με τα μπουριά και την καμινάδα χρειάζεται ειδική μεριμνά ώστε να διοχετεύεται ο καπνός που παράγεται χωρίς διαρροές μέσα στο σπίτι. Η καμινάδα πρέπει να είναι πάνω από την στέγη του σπιτιού τουλάχιστον 1 μετρό για καλύτερα αποτελέσματα και εάν έχει προστατευτεί ο τοίχος ώστε να αποφεύγετε ο κίνδυνος ανάφλεξης.
 Τελικά η τοποθέτηση μιας σόμπας ξύλου δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί κρύβει πολλούς κινδύνους οι οποίοι θα εμφανιστούν μετά από μια λάθος εγκατάσταση και θα έχει απρόβλεπτες συνέπιες. Για αυτό το λόγο να είστε προσεκτικοί και υπενθυμίζουμε ότι καλό θα ήταν η εγκατάσταση να γίνει από έναν εξειδικευμένο συνεργείο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...